وزیر سابق لبنانی در گفتگو با مهر:

بنیان های فکری امام خمینی(ره) برگرفته از تعالیم قرآنی بود

بنیان های فکری امام خمینی(ره) برگرفته از تعالیم قرآنی بود

وزیر مشاور سابق لبنان خاطر نشان کرد که بنیان های فکری امام خمینی(ره) برگرفته از تعالیم قرآنی بوده و ایشان به خوبی خطر پروژه صهیونیستها در منطقه را درک کرده بود.

خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل - فاطمه صالحی: تأثیراتی که تفکرات امام خمینی (ره) و مکتب فکری ایشان در جریان انقلاب اسلامی بر جریان‌های منطقه‌ای گذاشته همچنان تا به امروز ادامه دارد به طوریکه حسن مراد وزیر مشاور سابق لبنان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت که بنیان‌های فکری امام خمینی (ره) برگرفته از تعالیم قرآنی بوده و توانسته تأثیری زیادی بر جریان‌های مقاومت در منطقه بگذارد.

مشروح این مصاحبه در ادامه می‌آید.

*نقش تفکرات امام خمینی (ره) در شکست دادن تئوری وابستگی به شرق و غرب را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ایران در دوره شاه به عنوان اهرم قدرتمند قدرتهای استعمارگر غربی به شمار می‌آمد به طوریکه شاه در دست این قدرتها به مثابه یک ابزار بود و از آن به عنوان نوک پیک برای ایجاد ائتلاف‌های ضد عربی استفاده می‌شد. در اینجا راه فکری امام خمینی (ره) بر ضرورت دور کردن ایران از وابستگی به غرب و یا دشمنی با شرق و نزدیک شدن و جانبداری از مسأله فلسطین تاکید دارد. امام خمینی (ره) هم چنین بر دادن جایگاه منطقه‌ای و محوری به کشور ایران در سایه قدرت بزرگ آن و گرایش به سمت حمایت از مسائل مهم ملت‌ها در زمینه‌های آزادی خواهانه تاکید داشت.

*نقش اسلام سیاسی و عملی و ظرفیت‌های آن برای ارائه الگوهای جدید به ملت‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

دیدگاه ما بر اساس نقش اسلام سیاسی و عملی برخواسته از این اصل است که تمام پیام‌های آسمانی در ماهیت خود بر انقلاب‌های انسانی و شرف آن و سعادتش در سایه ارزشهای معنوی تاکید دارد. این مسأله با واقعیت‌های زندگی در تضاد نیست. اسلام، ارزشها و راه و روش اخلاقی را برای زندگی انسان پدید آورده است و زمانی تضاد به وجود می‌آید که برخی گروه‌ها و قدرتهای استعمارگر و نادان به دنبال سو استفاده از دین علیه ماهیت انسانی و مانع تراشی در مسیر پیشرفت آن از طریق ارائه تفسیرهای خبیثانه علیه حکمت والای الهی هستند.

ظرفیت‌های معنوی که ملت‌ها از ادیان آسمانی و میراث تمدنی خود الهام می‌گیرند می‌تواند معجزه بسازد و به مردم قدرت و توان اجرایی کردن آرزوها و آرمانهای خود را بدهد. با وجود آنکه بنیان‌های مادی برای ایجاد پیشرفت ضروری و لازم است انگیزه‌های معنوی قادر است این پیشرفت عظیم را برای اهداف والا محقق کند. بر همین اساس، اسلام محمدی یک انقلاب معنوی و برنامه سیاسی به شمار می‌رود که در جوهره و ماهیت خود، تغییر و پیشرفت و حرکت به سمت اهداف برتر و مبارزه با باطل و تجاوز را دارد.

*به نظر شما تأثیر تفکرات امام خمینی (ره) بر جنبش‌های مقاومت در منطقه چگونه بوده است؟

تفکرات امام خمینی (ره) در نهایت به وقوع انقلاب اسلامی در ایران منجر شد که توانست بنیان‌های نظام مستبد را در این کشور از ریشه برکند و یک انقلاب را در برابر ظلم ایجاد کند. بر هیچ کسی پوشیده نیست که امام خمینی (ره) به دلیل سخنرانی خود در ژوئیه ۱۹۶۳ به خارج از کشور تبعید شد. ایشان در این سخنرانی به شدت علیه رژیم صهیونیستی تاخت. یکی از برجسته‌ترین نتایج این انقلاب در سطح کشورهای عربی، بسته شدن سفارت دشمن صهیونیستی و جایگزین شدن سفارت فلسطین و برافراشته شدن پرچم فلسطین برای نخستین بار در تهران بود. مسأله فلسطین هم چنان مورد توجه و در رأس اولویتهای جمهوری اسلامی ایران است و تهران از این مسأله حمایت می‌کند. علاوه بر آن حمایت از جنبش‌های مقاومت به ویژه مقاومت اسلامی در لبنان در سایه شکست دشمن صهیونیستی و بیرون راندن آن از اراضی اشغالی مورد توجه ایران است.

بدون شک اساس انقلاب اسلامی ایران، نتیجه فرهنگ اسلامی برگرفته از قرآن کریم است. آیات قرآن کریم بر ضرورت مبارزه با ظلم تاکید دارد و امام خمینی (ره) توانست این تفکرات را در پروژه انقلابی خود که به ایران منتقل شد متبلور کند آن هم در کشوری که جزو اردوگاه همپیمانان غرب و استعمارگران به شمار می‌رفت و ایران از آن شرایط به کشور حامی مسائل ملت‌های بر حق تبدیل شد.

*تدبیر امام خمینی (ره) را در قبال جهان اسلام و تحولات آن چگونه ارزیابی می‌کنید؟

تفکرات امام خمینی (ره) بر پایه داشته‌های فرهنگی و فکری برگرفته از قرآن کریم و ملت‌های زنده بنا شده بود. این آیه کریمه که می‌فرماید «أن الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم» بنیان و پایه دینی ایجاد تغییرات به شمار می‌رود. تغییری که در ایران توسط امام خمینی (ره) آغاز شد در واقع تغییر نظام و سیاست‌های این کشور و تبدیل آن به یک کشور محوری بر پایه ذخایر و قدرت‌های بشری و عدم تسلیم شدن در برابر شروط کشورهای بزرگ به شمار می‌رود.می‌توان گفت که تدبیر امام خمینی (ره) بسیاری از جهانیان را به سمت دستاوردهای انقلاب کشاند.

*درک عمیق امام خمینی (ره) در برابر پروژه صهیونیست‌ها و اولویت دادن به قدس به عنوان نقشه راه ملت‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

امام خمینی (ره) متوجه خطرات پروژه صهیونیست‌ها در قبال منطقه به عنوان نوک پیکان پروژه‌های خصمانه قدرتهای طمع کار در قبال ثروت‌های کشورهای منطقه و جعل هویت مسیحی اسلامی و عربی آن و اشغال این سرزمین‌ها شده بود. به همین دلیل قدس به عنوان سمبل دینی و سمبل پایتخت کشور فلسطین عنوان اصلی اقدامات امام خمینی (ره) قرار گرفت. ایشان در انقلاب اسلامی به قدس که حاوی مقدسات دینی است به چشم یک اولویت در برابر مبارزه با ظلم نگاه می‌کرد و معتقد بود که سرزمین فلسطین که توسط دشمنان غصب شده باید به صاحبان اصلی آن بازگردانده شود.

کد خبر 4939370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد IR ۰۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
      0 0
      بی دلیل لبنان را حمایت نداشته اند، لبنانی ها خاطرات زیادی در شکل گیری انقلاب و پایه گذاری نظام اسلامی دارند، و البته لبنانیها در تاریخ سرزمین ها نقش با اهمیتی را اجرا داشته اند و تاثیرگذاری آنها